Arı Sütü Nasıl Kullanılır?
Arı sütü, genellikle balın içerisine karıştırılarak tüketilir. Macun kıvamına getirilen karışım, yemeklerden önce veya sonra tüketilebilir. Ayrıca arı sütü, bazı içeceklerin içerisine eklenerek de tüketilir.
Arı Sütü Ne Kadar Tüketilmeli?
Günlük arı sütü tüketimi, 1 gramı geçmemelidir. Arı sütünün aşırı tüketimi, ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.
Arı Sütü Kimler Kullanamaz?
Öncelik birçok insanın bal, arı poleni ve arı sütü gibi besinlere alerjisi vardır. Bu yüzden alerjiniz olup olmadığını bilmiyorsanız, tüketmeden önce mutlaka doktorunuza danışın.
Arı sütündeki maddeler hormon benzeri etkiye sahiptir. Bu maddeler kanser hücrelerinin büyümesine yol açabilir. Özellikle prostat ve meme kanseri olan hastalar, arı sütü tüketiminden kaçınmalıdır. Küçük çocukların arı sütü tüketmesi tavsiye edilmemektedir.
Arı Sütünün Zararları Nelerdir?
Arı sütü, bazı kişilerde kilo almaya, mide rahatsızlıklarına ve deride döküntü/kızarıklık gibi yan etkilere yol açabilir. Özellikle arı poleni ve bal gibi besinlere karşı alerjisi olan kişiler, arı sütünü tükettiğinde ciddi alerjik reaksiyonlarla karşılaşabilir. Arı sütünün aşırı tüketimi, ciddi sağlık problemlerine yol açabilir.
Önemli Not: Ciddi ve kronik rahatsızlığı olan kişiler, düzenli ilaç kullananlar, alerjik bünyeye sahip olan kişiler arı sütü tüketmeden önce mutlaka doktora danışmalı, doktorun onay vermediği hiçbir besin kullanılmamalıdır.